Singa projectpartner van Weld 4.0: the future of steel

13-11-2020

SINGA is als projectpartner betrokken bij het project: Weld 4.0, the future of steel.

Steeds meer staalbouwers met relatief veel maatwerk zoeken naar geautomatiseerde oplossingen voor lassen. Doel van dit project is de ontwikkeling van 'Weld4.0': een geheel geautomatiseerde productielijn voor het opslaan, herkennen, transporteren, lassen en assembleren van constructiestaal voor (MKB) staalbouwers.

 

Aan de basis van dit systeem ligt een smart manufacturing system dat op basis van simulatie en modellering, vision, data-analyse en Artificial Intelligence (AI) de benodigde data en keuzevaardigheid aanbiedt aan de machines om hun complexe handelingen ten aanzien van de voortdurend afwijkende onderdelen te kunnen uitvoeren. Dankzij vision-technologie worden de gemaakte onderdelen voortdurend vergeleken met de digitale versie, ook als die door een machine van een derde zijn gemaakt. Hierdoor wordt het ook voor MKB-staalbouwers haalbaar om de fabriek geheel te automatiseren en hun (internationale) concurrentiepositie te verbeteren.

 

In een consortium onder leiding van Voortman Steel Group met high-tech kennis- en ketenpartners, grotendeels afkomstig uit Oost Nederland, waaronder SINGA BV, wordt een volledig geintegreerde en schaalbare automatiseringsoplossing ontwikkeld specifiek voor de staalbouw. Het consortium kan hiermee een internationale concurrentievoorsprong opbouwen, waarbij het - mede door aansluiting bij ROS-industrial - in de staalbouw een standaard kan neerzetten voor grootschalige procesintegratie en -automatisering. 

 

OP Oost

Het operationeel programma (OP) EFRO Oost-Nederland is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland en werkt aan structurele versterking van de economie. Oost Nederland zet de EFRO-middelen in op innovatiestimulering en koolstofarme economie. Het doel is dat meer Oost-Nederlandse MKB-bedrijven meer omzet halen uit nieuwe producten.

Terug